Mat- och livsmedelsnäringarna är centrala i utvecklingen av Gotland. Det är en av öns prioriterade styrkeområden, och i regionens utvecklingsstrategi lyfts möjligheterna att skapa hållbara innovationer och utveckling inom just mat och livsmedel.

Strategins kärna är att de gotländska mat- och livsmedelsnäringarna, utifrån ett hållbarhetsperspektiv och genom samarbete, nytänkande och affärsmässighet, ska stimulera fler i Sverige och utomlands att köpa mat från Gotland. Strategins övergripande mål är att öka värdet av mat och livsmedel från Gotland. 

Vi stöttar utveckling inom mat och livsmedel på Gotland genom innovation och affärsutveckling

Som projektpartner blir vi på Science Park Gotland en viktig aktör inom utvecklingen av mat- & livsmedelssatsningen på Gotland. Just nu pågår tre samverkansprojekt som alla i olika grad spänner över vår kärnverksamhet och expertis; innovation och affärsutveckling.

Genom kunskap, metodik och facilitering som genomsyras av innovation och kreativitet är vi med och bygger Gotland som en hållbar mat- och livsmedelsdestination.

Projekt

Aktuella projekt inom mat och livsmedel

OAS

Inom projektet OAS modellerar vi fram ett inkubatorsprogram för regenerativ affärsutveckling som ska stärka mikro och små mat- och livsmedelsproducenter inom både primärproduktion och förädling.
 
Läs mer

Samverkan för en hållbar livsmedelskedja

I denna satsning strävar vi efter att utveckla nya samarbetsmodeller som främjar en klimatvänlig produktion från jord till bord.

Läs mer

Gotländsk mat- och besöksnäring i transformation

Genom detta samarbetsprojekt görs en satsning på att stärka företagandet inom två av öns styrkeområden: besöksnäring samt mat och livsmedel. SPGs roll innebär framför allt kompetensutveckling och stöd inom innovativa metoder.

Mer info kommer

Ta kontakt – vi kan göra skillnad!

DANIEL FREEMAN, Affärsrådgivare SPG

Daniel Freeman
Affärsrådgivare

daniel.freeman@scienceparkgotland.se

Tel: 073-544 24 66

Nora Olofsson, projektutvecklare Node Gotland

Nora Olofsson
Verksamhetsansvarig innovationsarenan

nora.olofsson@scienceparkgotland.se

Tel: 073-745 33 43