Ö-chips och Rosenkvarn från SPG Summit beviljas startfinansiering

Science Park Gotlands såddfond har beviljat ansökningar från två bolag som är del av programmet SPG Summit. Det är Lukanellosgruppen och Rosenkvarn som beviljats 25 000 respektive 45 000 kr. SPG:s såddfond finansieras av Sparbanksstiftelsen Alfa samt Region Gotland och delas ut av Science Park Gotland. 

Snart egen potatis i jorden för snackstillverkarna Lukanellosgruppen med Ö-chips

Lukanellosgruppen är bolaget som står bakom en satsning på premiumsnacks under varumärket Ö-chips vilka har beviljats 25 000 kr. Såhär säger en av de två grundarna, Simon Kanellos: 

”Såddfonden kommer vara ett viktigt bidrag till mängder av inköp innan lanseringen. Vi sätter snart vår egna potatis på Stora Tollby gård. Det är en potatissort som inte funnits på Gotland tidigare som lämpar sig bra till att göra chips. Den tål friterings-processen bättre än vad de olika sorter vi provat tidigare gör.

Nu skall det givetvis bli kul att följa resan från att sätta potatisen till att sedan göra chips av den.”

Ö-Chips Simon & Micke
Simon Kanellos och Mikael Lundin, Lukanellosgruppen

Rosenkvarn tar steget mot app-lansering

Även nystartade Rosenkvarn har beviljats 45 000 kr till inköp av hård- och mjukvara. Bolaget bygger en app som kopplar samman bönder och andra säljare av lokala varor med närliggande konsumenter. Michael Degirmen, VD på Rosenkvarn berättar mer:


”Just nu går det väldigt bra för oss. Vi har hittils haft stort fokus på 
marknadsforskning samt på vår grafiska profil. Det har resulterat i att vi nu kunnat skapa en tydlig modell för hur appen ska se ut och fungera. Den största utmaningen för oss just nu är att göra vår tjänst så enkel som möjligt att använda för gemene man.”

Rosenkvarn
Rosenkvarn skapar digitala lösningar för en mer hållbar värld och är en del av affärsutvecklingsprogramet SPG Summit.

Grattis till pengarna! Vad kommer ni använda dem till?

”Pengarna kommer användas för att finansiera den hårdvara och mjukvara som vi behöver för att utveckla tjänsten. Det är väldigt viktigt för oss då vi i våra roller som studenter annars har svårt att finansiera utvecklingen själva.

Vi är väldigt tacksamma för att Science Park Gotland hjälpt oss att få denna investering. Deras kontinuerliga stöd har och är ovärderligt för oss på Rosenkvarn” säger Teddy Chavez, CTO på Rosenkvarn.

Något annat kul som är på gång framåt?

”Vi har haft stor medial spridning den senaste tiden. Vi pratade med P4 Gotland nyligen och hade en intervju med Affärsliv, där vi pratade om vår tjänst. Vi håller samtidigt på att föra dialog både med producenter men också med andra aktörer på ön.

Nu fokuserar vi på att skapa tjänsten enligt deras önskningar. Vi är fortsatt motiverade och ser fram emot att få dela med oss av det vi jobbat på, så snart vi kan” säger Erik Rosenberg, Marknadschef på Rosenkvarn.

Har du en affärsidé med tillväxtpotential?

Kontakta oss på Science Park Gotland för att boka ett kostnadsfritt möte.

BOKA MÖTE