Färdplanen för elflyg till Gotland tar form

I takt med att vi rör oss mot en alltmer hållbar framtid, tar Gotland stora kliv framåt inom området för grön teknik och innovation. Nyligen välkomnade vi experter och intressenter till Visby för en djupdykning i elflygets potential, en sammankomst som både inspirerade och breddade vår förståelse för vad som komma skall. Samma vecka skedde en arbetsdag som samlade medlemmarna i nätverket för elflyg som tillsammans utforskade elflygets framtida roll på Gotland.

Ny milstolpe för elflygsutvecklingen på Gotland

Gotland står i fokus för framtiden inom hållbar transport tack vare ett nyligen genomfört event i Visby med gäster från Uppsala Universitet. Deltagarna fick insikter i den senaste forskningen inom elflyg, en teknik som lovar att revolutionera transportsektorn med mer miljövänliga alternativ. Diskussionerna kretsade kring aktuell elektrifiering, framtidens design och nödvändiga tekniska framsteg.

En produktiv workshop som gav värdefulla perspektiv på potentiella framtida resenärer och destinationer för elflyg från Gotland. 

Forskare, intressenter och nätverket för elflyg på Gotland samlades i Visby i mitten av april. Deltagarna fick insikter i den senaste forskningen inom elflyg

Gustav Melén (Uppsala universitet), Maria Fiskerud (projektledare elflyg på Science Park Gotland, Olof Lindahl (UU – företagsekonomiska institutionen) och Jennifer Leijon (UU – avdelningen för elektricitetslära).

Hur kan elflyg vara en del av Gotlands framtida utveckling? Nu formas färdplanen!

Samma vecka arrangerades en arbetsdag för medlemmarna i nätverket för elflyg. Som en del i att skapa färdplanen framåt tittade deltagarna på vilket värde ett nytt transportslag som elflyg kan ge Gotland, vilka mål som satts upp och vad utkomsten kan bli. Genom olika metoder jobbade man med scenarier om hur 2030 kan se ut på Gotland när elflyget finns på plats sedan ett par år tillbaka. 

Håll utkik i våra kanaler för att hålla dig uppdaterad om allt som händer kring färdplanen för elflyg på Gotland. Eller anmäl dig till e-postlistan för elflyg för löpande uppdateringar direkt i din inbox!

Anmäl dig här >

Vill du veta mer? Ta kontakt!

Maria Fiskerud
Projektledare, elflyg

maria.fiskerud@scienceparkgotland.se

Tel: 070-607 11 61

Nora Olofsson, projektutvecklare Node Gotland

Nora Olofsson
Verksamhetsansvarig innovation

nora.olofsson@scienceparkgotland.se

Tel: 073-745 33 43