Fredrik Österholm blir ny verksamhetsledare för Science Park Gotland

Fredrik Österholm
Äntligen kan vi presentera vem som tar över som verksamhetsledare på Science Park Gotland. Fredrik Österholm kommer in med bred erfarenhet inom både ledarskap, teknik och ekonomi såväl som affärsmässighet, organisationsutveckling och ledningsstöd – kompetenser som ligger helt i linje med verksamheten och planerna framåt.

Efter många år i Stockholm väljer nu Fredrik och hans familj att flytta till Gotland. Fredrik börjar sin tjänst i mitten av mars, och kommer in i en spännande tid. Science Park Gotland har gjort en förflyttning de senaste åren och med Fredrik i täten ser vi fram emot att lyfta verksamheten till nästa nivå.

Det känns otroligt inspirerande att återvända till Gotland efter drygt 20 år på andra håll i Sverige och världen. Jag har alltid följt det gotländska företagandet med stort intresse och det ska bli spännande att nu även kunna bidra konkret till entreprenörskapet och innovationskraften på ön. Jag tror även att det regionala fokuset på hållbar utveckling har potential att placera Gotland på kartan i flera viktiga avseenden. Jag kommer till en fin verksamhet med ett starkt team. Förutsättningarna kan inte bli bättre säger Fredrik Österholm.

Hemvändaren Fredrik kommer tillbaka till Gotland med en gedigen erfarenhet i bagaget. I många år arbetade han inom Försvarsmakten, som Teknisk Officer och senare Försvarsmaktsingenjör. Det byggdes på med tjänster som Planeringsledare och sedan Stabschef på Försvarets materielverk (FMV). 2015 axlade han rollen som Teknisk chef för Dramaten, och sedan ett år tillbaka är han VD för en startup som arbetar med marina framdrivningssystem, vars mål är att bidra till en radikal klimat- och energiomställning av de globala sjötransporterna.

Fredrik beskriver sina senaste år som utvecklande och spännande. På Dramaten ingick han i bolagsledningen och hade personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar för ca 100 medarbetare, en miljö som gav honom möjlighet att stärka sina färdigheter inom affärsutveckling, ledarskap och verksamhetsledning.

För Science Park Gotland blir det ett givande tillskott. Fredriks bakgrund inom ledarskap och strategisk rådgivning i kombination med affärsmässighet samt finansierings- och investeringserfarenhet gör att han både kan axla ledarskapet såväl som att driva projekt och representera Science Park Gotland i regionala och nationella sammanhang. Det är också erfarenheter som passar väl ihop med arbetet kring det helägda riskkapitalbolaget Science Park Gotland Invest AB.

Vi är glada över att kunna presentera Fredrik som ny verksamhetsledare för Science Park Gotland. Med gedigen ledarerfarenhet och stark affärsmässighet tror vi att han är helt rätt person att fortsätta verksamhetens fina utveckling och kommande satsningar säger Stefan Persson, styrelseordförande.
Varmt välkommen till Science Park Gotland Fredrik!