Summering av Slush: världens ledande startup-event överträffade allas förväntningar

Slush

17-18 november var det dags för SLUSH 2022 – världens ledande startup-event i Helsingfors. Under två dagar erbjöds ett fullspäckat program på en arena som årligen samlar tusentals startups, investerare och företag från hela världen – med andra ord ett perfekt tillfälle för våra bolag att knyta värdefulla, internationella kontakter för samverkan och framtida investeringar på en global marknad!

Så här säger några av de medverkande bolagen 

Stina Wernersson, Smakshare: Slush gav precis det som jag och SmakShare efterfrågade; nya kontakter, lärdomar och inspiration. Det bästa var matchmaking-verktyget som gjorde att vi kunde ha ”speeddating”-möten på 25 minuter som vi bokade in i förväg. Vi hade sex möten och alla var värdefulla för vår affärsutveckling framåt. Hela eventet var proffsigt och roligt att besöka. Rekommenderar starkt att åka dit om du driver en startup inom tech! 

Victor Durán, Kaldi AI: När jag fick erbjudandet av Science Park Gotland visste jag inte riktigt vad jag kunde förvänta mig. Jag har varit på flera internationella konferenser i olika sammanhang, men detta var något helt annat! Här fanns ett stort utbud av allt en startup kan behöva i form av erbjudanden från leverantörer, fantastiskt nätverkande och investerare från hela världen. Jag fick en mycket bättre uppfattning om vad investerare söker, vad som krävs av oss bolag och hur mycket kapital kan man få.

Lovisa Benneck, Limber: Slush var en otroligt häftig tillställning där jag som entreprenör fick möjlighet att träffa fantastiska tech-personligheter. Jag fick många roliga kontakter och fick höra ledande företagsledare dela sin kunskap. Men jag fick även möjlighet att njuta av en fantastisk stad med härliga människor.

Slush bolagen

 

Så här säger teamet från SPG

Alma Jönsson, hållbarhets- & communityansvarig:
Vilken fantastisk arena för startups, investerare och världsledande techbolag att mötas på. Genom sina förbokade möten gav resan våra startups en möjlighet att bredda sitt nätverk och pitcha för investerare. Genom panelsamtal och intervjuer på scen fick de direkt kunskap och lärdomar från framgångsrika entreprenörer som lyckats förändra världen eller branscher till det bättre och genom de sociala ytorna kunde de skapa vänskapsband och kontakter från hela världen. 
 
Personligen kommer jag hem med en gäng nya kontakter, mycket inspiration till inkubatorn och en stor tilltro på att lita på min vision och ha den som motor i mitt driv att arbeta för hållbar tillväxt på Gotland!

Daniel Freeman, affärsrådgivare: 
Slush var en påminnelse om att Norden är en unik startup-arena med en fantastisk blandning av kreativitet, design, teknik och entreprenörskap som vi ska vara stolta över.

Evenemanget är väldigt inriktat på teknikstartups, men fler branscher fanns starkt representerade, som t.ex livsmedelsindustrin som här bidrog med olika innovationer med starkt hållbarhetsfokus för mer hälsosamma livsstilar och matvanor.
 
Detta var en otrolig möjlighet för Science Park Gotlands startups att möta ett mycket bredare nätverk av kunder, partners och investerare än de tidigare gjort. Det var roligt att se deras energi och engagemang i att mingla, pitcha och bygga upp sin verksamhet under två intensiva dagar!

Johan Andersson, affärsrådgivare: 
Intrycken efter Slush är många. Det råder en försiktig positivitet bland investerare som överlag har en samsyn kring det sunda i att värderingarna på bolag har gått ner 2022, efter rekordåren 2021 och 2020. Att starta bolag nu är för de modiga, men också för de som på sikt vill få en bra position på en marknad i uppgång igen. Läget är alltså bra att göra något av sin idé nu, om man kan hantera de osäkerheter som finns. 

Jag imponeras av ambitionen och kvalitén hos de unga entreprenörer jag mötte på Slush. Det bådar gott för framtiden och jag hoppas att våra bolag som var med inspireras av upplevelsen och inser hur bra deras egna affärsidéer är och nu skapar sig planer för att skapa egen tillväxt.

 

Nu laddar vi om inför Slush 2023!