Hej Alma, ny på jobbet som Communityansvarig!

Alma Jönsson jobbar med hållbarhet för startups

Äntligen dags att presentera Alma Jönsson, ny i den också nya rollen som Community Manager hos oss sedan en dryg vecka tillbaka. Alma kommer arbeta nära företagen i programmen och göra sitt bästa för att skapa en stimulerande miljö både internt hos oss och kopplat till nätverken utanför. 

Välkommen till Science Park Gotland Alma! Berätta gärna lite mer, vem är du? Har du något ess i rockärmen?  Massor av tatueringar eller en katt som heter Bosse? Favoritpizza? Älskar dansband eller heavy metal?

– Man kan väl säga att jag skapat god stämning sedan -86. Föddes med ett planeringsverktyg i ena handen och en walkman i den andra, älskar countrymusik och att laga mat. Är besatt av havet och badar närhelst jag får chansen. Lägger mycket tid på mitt hem och att skapa fina stunder med min familj och vänner. 

Föddes med ett planeringsverktyg i ena handen och en walkman i den andra…

Vilken är din bakgrund, vad har du exempelvis jobbat med tidigare?

– Jag kommer närmast från ett edTech-bolag där jag jobbade som kontorschef och var ansvarig för företagets event. Jag är utbildad inom företagsekonomi, har erfarenhet av näringslivspolitiska frågor, musikbranschen och har även jobbat mycket i restaurang- och hotellverksamhet.

Rollen som Communityansvarig är helt ny hos oss. Vad tror du det kommer innebära för företagen i programmen att du är på plats nu?

– Arbetsuppgifterna kretsar kring att stärka och utveckla det befintliga nätverket.

Alma Jönsson ny som Communityansvarig på Science Park Gotland

– Min ambition är att genom organiserat socialt lärande tillsammans med kunskap från externa nätverk skapa ett händelserikt och inspirerande community. Affärskreativitet kommer vara centralt och en strävan att vara samstämt med det lokala näringslivet här på Gotland men också nationellt och internationellt.

– För de företag som är antagna till våra program hoppas jag att arbetet jag gör kommer skapa förutsättningar och spela roll i resan mot att bli ledande aktörer eller nyckelspelare inom sina respektive branscher.

Vad ska bli mest spännande att sätta igång med?

– Allt, haha! Det finns så många roliga projekt och duktiga människor här så man vill bara vara med överallt. En första bit på vägen blir att lära känna alla bolagen som är igång genom en aktivitetsfylld höst, utforska sammanhang där de kan bidra med sina idéer och kunskap samt en och annan AW kanske? Håll utkik i vår eventkalender framöver!

För de företag som är antagna till våra program hoppas jag att arbetet jag gör kommer skapa förutsättningar och spela roll i resan mot att bli ledande aktörer eller nyckelspelare inom sina respektive branscher.

Sista svåra frågan! Företagen hos oss är ju väldigt ”innovativa och tillväxtorienterade”. Handen på hjärtat, hur innovativ och tillväxtorienterad är du själv…?  

– Inte så värst får jag erkänna, mina egenskaper och färdigheter ligger i en annan korg. Men jag har en stor kärlek till Gotland, här finns en stark vilja att utveckla ett levande och bättre samhälle. För mig är det meningsfullt att få bidra till just detta och Science Park Gotland är den perfekta arbetsplatsen om man vill vara en del av det.

Så här kontaktar du Alma!

Alma Jönsson
Communityansvarig

alma.jonsson@scienceparkgotland.se

076–870 71 96

Publicerat av Lovisa Moberg 2020-08-19