Båda SKAPA-vinnarna Gotland från SPG

Animatching vinner SKAPA priset på Gotland

Sanitation360 vinner SKAPA-priset på Gotland och Animatching vinner årets SKAPA-talang. Teamen får representera Gotland i den nationella tävlingen i Stockholm med chans att vinna upp till till 500 000 kr. 

SKAPA priset Gotland 2020

20 000 kr vardera till teamen och ett diplom delades ut av landshövding Anders Flanking vid en ceremoni på residenset i Visby. Dessutom går teamen båda vidare för att tävla om 500 000 kr respektive 250 000 kr vid den nationella finalen i Stockholm.

SKAPA-priset

Sanitation360 består av Jenna Senecal, Björn Vinnerås och Prithvi Simha som vinner SKAPA-priset på Gotland med sin innovation VIRTSA. Det är en produkt som förbättrar möjligheten att använda urin som växtnäringsämne.

Sanitation360 är en del av SPG Summit-programmet på Science Park Gotland.

SKAPA-Talang

SKAPA-talang till unga team går till Animatching som består av Evelina Johansson, Mirjam Nordin och Edvin Vijnja. De har som UF-företag lagt grunden för en mobilapplikation som kan användas av såväl privatpersoner som professionella uppfödare för att hitta rätt avelspartner till sina djur.

Animatching är antagna till SPG Startup-programmet på Science Park Gotland.

Stiftelsen SKAPA

Det är stiftelsen SKAPA som står bakom priset som är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge stöd åt innovatörer att utveckla sina innovationer samt visa på innovationers betydelse för samhällsekonomin.

Läs mer om SKAPA-priset 

En tanke om “Båda SKAPA-vinnarna Gotland från SPG

  1. Pingback: Animatching - senaste bolaget att nå SPG Summit - Science Park Gotland

Comments are closed.