Hej Tina! Lär känna vår pratsamma, glada verksamhetscontroller.

Säg hej till Tina Brandeborg som är senaste stjärnan att ansluta till teamet på Science Park Gotland och inta rollen som verksamhetscontroller.

Hon är så positivt lagd att det gränsar till superkraft och kan inte bara balansera siffror utan även drinksugna Londonbor hur lätt som helst. Varmt välkommet, båda delarna!

Välkommen till Science Park Gotland Tina! Berätta gärna lite mer, vem är du? Kan vi förvänta oss att livet kommer bli än mer organiserat nu när du är på plats eller vad kommer din roll som verksamhetcontroller innebära?

– En väldigt bra fråga – som jag inte har ett rakt svar på ännu… Det är en populär tjänstebeskrivning som nog kan se väldigt olika ut från ställe till ställe. Generellt handlat det om att ha koll på grejer såklart. Processer, siffror, planering och uppföljning – att vara ett verksamhetsstöd. Här på SPG ska jag arbeta med budgetering och uppföljning, projektredovisning, finansieringsplanering, ekonomiprocesser, administration av styrelsearbete, upphandling och en hel del annat smått och gott. Jag hoppas och tror att det är en roll under utveckling där både min kompetens och rollens stöd till verksamheten hela tiden förbättras.

Vilka tre ord skulle du beskriva dig själv med?

– Jag är en glad (för det mesta), pratsam (alltid) och detaljnörd!

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har jobbat med ekonomi och siffror sedan avslutad utbildning (vilket börjar bli länge sedan!) och främst i controller-roller. Både i privat och statlig sektor, stora och små företag. Innan jag gav mig in på den här banan jobbade jag ett antal år med att servera mat och drinkar i London men även här på Gotland. Även om det inte är vad jag vill hålla på med idag så kan jag sakna det ibland!  De sociala kontakterna, tempot och stämningen.

Tina Brandeborg och Alma Jönsson

Jag är en glad (för det mesta), pratsam (alltid) och detaljnörd!

Vilken av dina erfarenheter tror du kommer vara till bäst tillgång för våra bolag? 

– Svår fråga! Erfarenhetsmässigt har jag lärt mig att hantera folk på ett hyfsat bra sätt och vikten av att anpassa sin kommunikation och vara flexibel, vilket jag tror (hoppas) gör att jag har lätt för att arbeta tillsammans med andra. Egenskaper som är bra i min roll är att jag tycker om att ha koll, och har ett bra sinne för detaljer.

Vilken skulle du säga är din superkraft? 

– Jag är SUPERtrevlig 😀 Skämt och sido, jag tänker att jag har lätt för att se det positiva i saker, det gör livet lite enklare, och roligare! Det måste väl ändå vara en superkraft?!

Science Park Gotland
Hela gänget på Science Park Gotland 2021.

Nu har du ju redan kommit i gång, men vad tror du även fortsättningsvis kommer vara mest givande med jobbet på Science Park Gotland?

– Atmosfären och energin! Jag gick verkligen på magkänsla när jag sökte tjänsten – det ska bli så häftigt att få se alla idéer, allt mod och all utveckling! Och att det finns krafter och människor som gör att detta stöd finns och utvecklas! Att SPG-teamet dessutom är en samling härliga, kompetenta och glada personer gör det hela ännu bättre!

Sista, kanske svåraste frågan, har du någonsin drivit eget företag? Eller är det något du skulle kunna tänka dig i framtiden? (Vad i så fall?!) 

– Nej, det har jag inte. Har väl någon liten hemlig dröm om det men jag är nog lite för feg…. Eller saknar bra idéer. Men jag skulle vilja göra något med, och för, människor i så fall – något som får dem att må bra. Eller att få skapa något. Jag som hittills bara jobbat med siffror – det skulle vara häftigt att få göra ngt som går att ta på, som snygga möbler. Ja, jag kanske borde bli finsnickare och göra sjukt snygga möbler som folk mår bra av att använda och titta på!

Så här når du Tina:

Tina Brandeborg
Verksamhetscontroller

tina.brandeborg@scienceparkgotland.se

070–812 60 85