Idéer, lanseringar och investeringar: vår inkubator skapar tillväxt!

Vi kan med stolthet blicka tillbaka på året som gått och fira en rad imponerande prestationer. Under 2023 har vi fått in hela 71 affärsidéer. Personerna bakom dessa idéer har genom oss fått en plats för att bolla sin idé och vi har genom dessa samtal haft möjlighet att erbjuda feedback, vägledning och värdefulla nätverkskontakter.

Vi har valt ut åtta av dessa idéer som blivit antagna i vårt Startup-program, och ytterligare fem har fortsatt resan SPG-Summit, vilket är ett bevis på den höga kvaliteten och potentialen hos dessa företagsidéer.

Under året har vi också sett fem produkter lanseras på marknaden, inklusive Smakshare med sin premiumtjänst, Upptäkke, Skoolie, DevStacks och Manti Manti. Dessa lanseringar är resultatet av hårt arbete och innovation från våra entreprenörer och team.

Även i tuffare ekonomiska tider är det möjligt för nystartade företag att framgångsrikt utveckla och lansera sina produkter på marknaden. Som alltid handlar det om att vara relevant och tillgodose marknadens behov samt att vara mycket uppmärksam på kundförsäljning och finansiering, säger Daniel Freeman, affärsrådgivare.

Men det stannar inte där. Vi har även haft äran att vara med när ett av våra alumni-bolag säkrade en investering i miljonklassen som bidrog till både kapital och nationell exponering. Ryde har visat hur en idé kan förvandlas till en framgångssaga med rätt stöd och engagemang.

Karin Falkemo, grundare och VD för Ryde Equestrian AB. Foto: Malin Stenström

Vi är också glada över att en annan av våra tidigare deltagare, Viospatia, har etablerat sin position inom fordonsindustrin och fortsätter att bidra till innovation och utveckling.

Det är mycket svårare att säkra investeringar för nystartade företag och många av de ”mjuka” bidragen började sina under året. Vi förväntar oss samma situation nästa år, vilket är anledningen till att vi kommer att fortsätta fokusera på att hjälpa våra startups att komma igång med sina försäljningsaktiviteter tidigt och fokusera ännu hårdare på kundvalidering från dag ett avslutar Daniel.

Det är en ära att få vara en del av denna resa och stödja våra entreprenörer i att förverkliga sina drömmar. Året som gått har varit en spännande tid, och vi ser med stor förväntan fram emot vad framtiden har att erbjuda för vår community. Tack till alla som har varit en del av detta fantastiska år!

Vill du veta mer om vår företagsinkubator och hur vi arbetar? Ta kontakt!

ALMA JÖNSSON, Hållbarhets- och communityansvarig på Science Park Gotland

Alma Jönsson
Community- och hållbarhetsansvarig

alma.jonsson@scienceparkgotland.se

076-870 71 96

DANIEL FREEMAN, Affärsrådgivare SPG

Daniel Freeman
Affärsrådgivare

daniel.freeman@scienceparkgotland.se

073-544 24 66

Johan Andersson, Affärsrådgivare SPG

Johan Andersson
Affärsrådgivare

johan.andersson@scienceparkgotland.se

073-315 77 25

En tanke om “Idéer, lanseringar och investeringar: vår inkubator skapar tillväxt!

  1. Pingback: 2023: ett händelserikt år som skapat möjligheter - Science Park Gotland

Comments are closed.