Nätverksträff Wib Gotland 12 oktober

Välkommen på lanseringsträff för WiB Gotland hos oss på Science Park Gotland. Vi ser fram emot att träffas, lära känna varandra och under kommande event lyfta frågor som på olika sätt berör kvinnors entreprenörskap och investeringar – allt från hur du som entreprenör gör för att ta in kapital, vad investerarna efterfrågar och vilken hjälp man kan få här på Gotland till hur vi kan ge fler kvinnor möjlighet att investera och äga kapital. Detta göra vi inte minst genom att bjuda in relevanta gäster som delar med sig av sina erfarenheter. Självklart kommer det finnas mycket tid för diskussion, nätverkande och samverkan – det är ju det alla viktigaste!

Kvällens tema: ”Förebilder gör skillnad”

Lanseringseventet handlar mycket om att skapa en gemensam bild av kvinnors entreprenörskap och hur vi kan jobba tillsammans för ett jämställt investeringsklimat både utifrån entreprenörens perspektiv såväl som investerarnas. Syftet med eventet är att skapa ett tillfälle där entreprenörer, branschen och näringslivet kan mötas för att nätverka, utbyta kunskap och bli inspirerade. Vid varje träff kommer spännande personer att dela med sig av sina kompetenser och erfarenheter. Den 12 oktober inleder vi med tre superspännande profiler som ni kan läsa om nedan. Under kvällen bjuder vi på dryck och matigt tilltugg. 

Välkommen!

Datum: 12 oktober
Tid: 16-19
Plats: Science Park Gotland, Kaserngatan 1 i Visby

Anmäl dig senast 9 oktober via knappen nedan. Vill du komma i kontakt med oss inför eventet så hittar du våra kontaktuppgifter här!

Till anmälan

Denna kväll kommer ni att få lyssna till:

 

Carolina Lahdo, WiB Network

Carolina (Carro) är grundare av WiB Network och initiativtagare till WiB-galan i Stockholm. Carro har jobbat i den mansdominerade finansbranschen i många år och har på nära håll sett hur få kvinnor som faktiskt söker kapital trots att de har en fantastisk affärsidé. Det i kombination med att endast 1% av riskkapitalet investeras i kvinnligt ägda bolag ligger till grunt till nätverket. Det enorma investeringsgapet väcker många känslor hos Carro. Genom nätverket vill hon synliggöra fler kvinnor och inspirera fler till att våga drömma stort.

Ida Herbertsson, Head of Fast Track Capital at Minc

 

Ida Herbertsson, Fast track Capital

Ida är portföljansvarig för ängelinvesterings-strukturen Fast Track Capital (FTC) som investerar i bolag från startuphusen Minc och Ideon Innovation. Senaste investeringsbolaget FTC3 har över 40% kvinnliga investerare och 50% av portföljbolagen har kvinnliga grundare i teamet. Utöver det är hon ambassadör för Feminvest som jobbar för att accelerera kvinnligt ägande och är även styrelseordförande för det nystartade investeringsbolaget RadCap. 

 

Karin Falkemo, Ryde Equestrian

Karin är VD och en av grundarna till Ryde Equestrian. Hon har startat, drivit och sålt flera företag sedan hon var i tjugoårsåldern, parallellt med en karriär som statsvetare och gymnasielärare. Ryde kom till utifrån att det saknades utrustning inom ridsporten som håller jämna steg med utrustning i andra extremsporter, både gällande prestanda och säkerhet. Med deras inställningsbara stigbyglar kan de revolutionera ridsporten, och Karin med team är nu mitt inne i en process för att ta in kapital.

Caisa Gyllgårde och ALMA JÖNSSON, SPG

 

Alma Jönsson och Caisa Gyllgårde, Science Park Gotland

Tack vare ett gemensamt engagemang i frågor som rör jämställdhet i allmänhet och kvinnors företagande och entreprenörskap i synnerhet har Alma och Caisa tillsammans med Carro startat WiB Gotland. Under hela 2023 har vi matats med rapporter och siffror som visar upp en negativ bild av kvinnors förutsättningar att driva framgångsrika bolag. Tillsammans med er kan vi göra skillnad!

 

Varmt välkomna!