Spelbranschen – hur funkar den och hur investerar man i spel- och e-sportbolag?

Spelindustrin har haft en enorm tillväxt globalt sett och Sverige har med sina många framgångsrika spelstudios satt sig på världskartan som ett exportland att räkna med. Här på Gotland finns förutsättningarna att driva upp en industri där Uppsala Universitet Campus Gotland bidrar med utbildning och vidare 100 examinerade studenter med unika kompetenser varje år. I Gotlands DNA finns entreprenörskap och företagaranda som sticker ut och det företagsfrämjande systemet är starkt och resursfyllt. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för nya bolag, ny arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt i regionen. 

Varmt välkomna till Science Park Gotland på en föreläsning i två steg om spelbranschen- hur den fungerar, dess framfart och trender samt hur man investerar i spel- och e-sportbolag. 

Vi hart bjudit in Henrik Jonsson från Göteborg som konsulterar i dataspelbranschen där han bygger broar av kunskap och erfarenhet mellan investerare, inkubatorer och Game Tech-företag på ena sidan och spelutvecklingsbolag på den andra. Henrik har ett brett internationellt kontaktnät och är dessutom invald i styrelsen för Svenska Dataspelsbranschen, den stora Svenska branschorganisationen för spelföretag. Han har under många år kommit till Visby för att vara jurymedlem och industriexpert under Gotland Game Conference och nu kommer han till oss på Science Park Gotland för att ge en inblick och större förståelse för industrin med särskild fokus på investeringar. 

Var: Science Park Gotland, Kaserngatan 1 Visby

När: Tisdag 28:e maj kl 13-15

Anmäl dig genom att skicka ett mail till alma.jonsson@scienceparkgotland.se

Vill du veta mer? Ta kontakt!

ALMA JÖNSSON, Hållbarhets- och communityansvarig på Science Park Gotland

Alma Jönsson
Projektledare, förstudie spelkluster

alma.jonsson@scienceparkgotland.se

Tel: 076-870 71 96