Välkommen Johan!

Johan Andersson Affärsrådgivare Science Park Gotland

Nu har vi utökat personalstyrkan med ytterligare en affärsrådgivare. Det är Johan Andersson som senast kommer från tjänsten som produktchef på gotländska startupen Pickit. Johan är en snabbtänkt nybliven lantis som älskar post-its och att få saker att hända. Såklart en perfekt matchning!

Hej Johan och varmt välkommen till jobbet som affärsrådgivare hos oss på Science Park Gotland. Klassiska frågan: hur känns det!?

– Jag är helt förvirrad. Nio månader med föräldraledighet och lite paus mellan jobben gör att jag känner mig lite tillfälligt avtrubbad. Men klart pepp på en ny utmaning i livet!

Så, vem är du?

– Jag fick vid 43 års ålder mitt första barn så hon är mitt största intresse just nu. Annars så älskar jag att vara utomhus, att få använda händerna och bygga saker.

Jag cyklar MTB, springer i skogen och på asfalt om jag måste. Som person är jag nyfiken, tystlåten ibland och pratglad ibland. Glad för det mesta och nedstämd ibland. Alltid lättlärd, inte speciellt tålmodig utan gillar snabbtänkthet. Jag har nog en ny hobby varje år och har lätt för att snöa in på saker tills jag känner mig mätt och sedan går jag vidare till nästa grej. 

Jag är klart pepp på en ny utmaning i livet!

Företagsinkubator

Berätta, vad är det du har sysslat med innan du började här?

– Min livsresa har, som många andras, varit väldigt oförutsägbar och svängig. Jag har hunnit med att vara kioskbiträde, elektriker, markismontör, lastbilschaufför, flyttgubbe, brevbärare, bartender, lärare, webbdesigner vid tiden då man byggde i tabeller och CSS1, interaktionsdesigner, UX manager, Community Manager, CTO och Produktchef. Däremellan har jag pluggat Kognitionsvetenskap på högskolan i Skövde och sedan Interaktionsdesign vid Chalmers i Göteborg, samt en massa andra (mer eller mindre) användbara kurser och utbildningar.

Många erfarenheter som kommer väl till pass för att hjälpa företagen i våra program. 

Vad har du gjort senast? Flera av oss känner igen dig från det lokala näringslivet, berätta mer!

– Mina senaste två jobb var först på TeliaSoneras kompetenscenter för Design och användbarhet, och nu senast har jag varit med och startat upp Pickit här på Gotland. Där började jag som ansvarig för UX och Design men har de senaste åren ansvarat för all produktutveckling och funktionalitet.

– Nu senast har jag varit med och startat upp Pickit här på Gotland. Där började jag som ansvarig för UX och Design men har de senaste åren ansvarat för all produktutveckling och funktionalitet.

– Mina år på Pickit har lärt mig mycket om processen och resan med att bygga en startup från idé till scale-up.

Att guida nystartade bolag inom alla möjliga branscher, det kräver ju rätt så mycket att kunna axla det. Vilka erfarenheter har du som du tror kommer vara till störst nytta för företagen hos oss?

– Jag är orädd, snabbtänkt och nyfiken. Mina år på Pickit har lärt mig mycket om processen och resan med att bygga en startup från idé till scale-up.

Jag hoppas jag kan dela med mig av de erfarenheterna och även bidra med min passion för teknikutveckling, design, användarupplevelser och hur man ska överleva när det är som jobbigast. För det kommer oundvikligen stunder i en entreprenörs härliga resa när det är tufft.

Hur tror annars att det främst kommer att märkas att du är på plats? Blir det typ amerikansk country på högsta volym eller kan vi räkna med vinterbad varje lunch framöver?

– Oj… De två exemplen lär ni inte få från mig, vilket kanske är till glädje för somliga. Jag kanske borde börja vinterbada, men Country… not so much. Önskar också jag kunde säga att jag bjuder på bullar klockan 3 varje dag, men näe.

Det kommer märkas med Post-its överallt och whiteboards som är fullklottrade med idéer och tankar. Jag älskar post-its!

En sista fråga: Var är bäst att bo: på landsbygden eller i stan?

– Som nybliven lantis så måste jag ju säga landsbygden, även om jag älskar stooora städer. Ju större, desto bättre. Mest för att inse att man inte kan bo där 😊

Härligt att höra! Vi är glada att ha dig här och övertygade om att du kommer bidra massor genom alla dina erfarenheter, idéer och tankar. Välkommen till oss på Science Park Gotland!

Så här når du Johan:

Johan Andersson Affärsrådgivare Science Park Gotland

Johan Andersson
Affärsrådgivare

johan.andersson@scienceparkgotland.se
073-315 77 25

Publicerat av Lovisa Moberg 2020-11-03