Animatching – senaste bolaget att nå SPG Summit

Senaste företaget att kvalificera sig in i SPG Summit är Animatching, en matchingssajt för avel och uppfödning. En spännande tjänst som utvecklas av tre nyexaminerade gymnasiestudenter. Från början ett UF-företag som redan hunnit vinna årets SKAPA-pris för unga innovatörer i regionen! Matchningstjänster i sig är inget nytt, men just marknaden för husdjur och avel har stor potential. 

Studenterna Mirjam Nordin, Edvin Vijnja och Evelina Johansson står bakom företaget Animatching som nu är ett av totalt nio bolag i Science Park Gotlands inkubatorprogram SPG Summit. Så nu är det dags att på riktigt kavla upp ärmarna för att arbeta vidare med nästa steg i utvecklingen av företaget.

Animatching – en dejtingapp för djur?

Det är många som lyfter på ögonbrynen när de hör talas om Animatching. Är det som Tinder fast för djur? Riktigt så enkelt är det inte. För att få professionella uppfödare intresserade krävs troligtvis funktioner som synkronisering med både stamtavlor och andra register. Marknaden är bred med allt från professionella uppfödare till hussen eller matten som bedriver hobby-uppfödning.

Animatch
Animatching består av Edvin Vijnja och Mirjan Nordin (på bilden) och Evelina Johansson.
Daniel Freeman Science Park Gotland
Daniel Freeman, affärsrådgivare på Science Park Gotland.

SPG Startup och vidare

Under hösten har Animatching jobbat sig igenom SPG Startup-programet med hjälp av kundundersökningar och analyser som lagt grunden till affärsplanen. 

Det finns en fantastisk passion bland djurägare och vi kan se att det är en marknad med stor potential. 

– Även om matchningstjänster har varit populärt länge så finns det ett öppet fält just här. Men arbetet har bara börjat! säger Daniel Freeman som är Animatchings affärsrådgivare på Science Park Gotland. 

Välkomna till SPG Summit – vi ser fram emot att följa utvecklingen för Animatching  här på Science Park Gotland.

/SPG 18/11 2020

Tidiga framgångar för Animatching

”Lättare för djur att hitta partner med ny dejtingapp”

Läs artikeln på helagotland.se (kräver inloggning)

Animatching vinner SKAPA priset på Gotland

Årets unga innovatörer 2020

Animatching startade som ett UF-företag under entreprenörernas gymnasietid och blev prisade på UF-galan som ”Årets innovation”. Dessutom kammade de hem kategorin prestigefyllda ”Årets unga innovatörer” när SKAPA-priset delades ut av Länsstyrelsen under hösten.

Mer om Animatch