Ansök till SKAPA-priset 2021!

SKAPA priset Gotland 2020
SKAPA priset Gotland 2020
Jenna Senecal från Sanitation360
Animatching vinner SKAPA priset på Gotland
Animatch – vinnare av årets unga talang 2020

2020-03-24

Dags att ansöka till SKAPA-priset 2021

Över en miljon kronor står på spel när ett av Sveriges största utvecklingspris delas ut. I länsfinalen koras de gotländska bidrag som går vidare till den stora finalen. Så har du en innovativ idé eller är en ung och lovande talang är det hög tid att ansöka!

SKAPA-priset och SKAPA-priset för unga innovatörer delas ut av stiftelsen SKAPA. En stiftelse i Alfred Nobels minne i syfte att stimulera uppfinnare och innovatörer i hela landet. 

Animatch och Sanitation360 gotlandsvinnare 2020

Förra årets gotlandsvinnare blev Sanitation360 med sin innovation VIRTSA som förbättrar möjligheten att använda urin som växtnäringsämne och priset för årets unga talang gick till Animatch med sin digitala matchingstjänst för djuravel. Båda företagen är en del av SPG Summit-programmet på Science Park Gotland. 

Talang och/eller idé? Ansök idag!

Ett fint diplom och en prissumma om minst 10 000 kr delas ut till respektive vinnare i länsfinalen på Gotland. Därefter finns chansen finns att vinnare ytterligare 500 000 kr i finalen för SKAPA-priset respektive 250 000 kr för SKAPA årets unga talang som premierar lovande uppfinnare födda mellan 1991 och 2001. Nytt för i år är även möjligheten att ansöka om SKAPA förebild – ett pris för hjältarna bakom kulissen som tilldelas en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång, men som inte är entreprenören.

Juryn för länsfinalen på Gotland består av:

Karin Nordström, Almi Företagspartner Gotland AB (Almi Gotland) Juryordförande, jury-admin samt juryledamot
Henrik Munkhammar, Almi Företagspartner Gotland AB (Almi Gotland) Juryledamot
Daniel Freeman, Science Park Gotland, Juryledamot
Patrik Rees, Eastcoast Capital / Entreprenör, grundare av Bygghemma.se bl.a , Juryledamot
Meg Tivéus, Erfaren företagsledare och Styrelseproffs, Juryledamot

Sista ansökningsdag är 31 maj 2021 och ansökan görs på www.stiftelsenskapa.se

Stiftelsen SKAPA

 

Idén får vara kommersiellt introducerad tidigast för två år sedan och ska finnas på marknaden senast nästa år. Vid bedömningarna har kreativiteten stor betydelse liksom marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandens och projektets bakgrund och samhällsnyttan.

www.stiftelsenskapa.se

I samarbete med