Att värdera en startup är ingen vetenskap – det är en konst!

ALMA JÖNSSON, Hållbarhets- och communityansvarig på Science Park Gotland
Under två dagar i oktober deltog Science Park Gotlands Alma Jönsson, Caisa Gyllgårde och Patrik Lord Träff i en riskkapitalutbildning hos Science Park Jönköping. Syftet med utbildningen var dels att ta del av Jönköping-teamets mångåriga kunskaper och insikter av framgångsrikt investeringsarbete, dels att träffa och nätverka med flera av landets affärsrådgivare och investerare inom communityn och dela erfarenheter.
Så här summerar SPG-trion dagarna i Jönköping:

Utbildningen innehöll många moment såsom investeringsformer, finansieringsmodeller, värderingsprinciper, avtalstyper och pitcher av lokala bolag. Teamet från Jönköping tog emot oss i sitt nybyggda Science Park Towers och levererade intensiva och givande dagar baserade på både djup kunskapsbas och fina verksamhetsresultat. Ett av flera framgångsexempel är bolaget Infobric som berättade om sin resa som startade deras inkubator, fick hjälp med tidiga investeringar och idag har ett bolagsvärde på över 3,6 miljarder kronor.

Så, med både uppdaterade kunskaper och bredare nätverk bekräftar vi ånyo att science park-communityn i Sverige är en viktig hörnpelare att stödja entreprenörer att förverkliga sina idéer och skapa nya lokala intressanta arbetstillfällen.

Stort tack till vännerna på Science Park i Jönköping (med Martin Harbäck och Gustav Österström i spetsen) för två intensiva dagar med mycket kunskap, exempel och erfarenheter som gjorde oss både klokare och peppade på att fortsätta utveckla vår verksamhet – inte minst vårt dotterbolag Science Park Gotland Invest samt vårt nätverk med fokus på kvinnors entreprenörskap och investeringar. 

Målet med utbildningen: 

Att bygga upp en grundförståelse för riskkapital både från entreprenörens och investerarens perspektiv. Vilka är de vanligaste investeringsformerna, hur tänker olika investerare och vad är viktigt i en pitch? Och inte minst – hur värderar man en startup? 


PS. Det var också en fröjd att få besöka Science Park Towers – en levande och inspirerande mötesplats i centrala Jönköping med bland annats kontor, co-working, möten, event, café, restaurang och takterass med magisk utsikt!

Prata riskkapital med oss!

ALMA JÖNSSON, Hållbarhets- och communityansvarig på Science Park Gotland

Alma Jönsson
Hållbarhetsansvarig

alma.jonsson@scienceparkgotland.se

076-870 71 96

Caisa Gyllgårde, kommunikatör SPG

Caisa Gyllgårde
Kommunikatör

caisa.gyllgarde@scienceparkgotland.se

070-949 49 55

Patrik Lord Träff, verksamhetscontroller på Science Park Gotland

Patrik Lord Träff
Verksamhetscontroller

patrik.lordtraff@scienceparkgotland.se

070-572 36 09