Ge din idé en extra boost

Har du en affärsidé? Vi hjälper dig ta nästa steg!

Har du en idé som du vill utveckla? Eller kanske en lösning på ett problem som du vill testa? Kom vidare med oss på Science Park Gotland – vi hjälper dig att boosta din idé genom energi, kunskap och nätverk. 

Boka en tid för att bolla din idé, eller ansök direkt till vårt program:
Bolla din idé Ansök direkt

Om SPG Startup

Vi på Science Park Gotland stöttar startups och personer med nya affärsidéer genom våra inkubatorprogram. Steg ett tas här i SPG Startup, där vi tillsammans arbetar fram en hållbar affärsmodell och en plan framåt.

Sök till SPG Startup om du har:

  • En spännande affärsidé, något du tror starkt på som kan lösa ett problem som kunder nationellt och/eller internationellt är beredda att betala för.
  • Stark drivkraft och är beredd att satsa det som krävs för att ta reda på om du har rätt.

I programmet får du och ditt team under 3-6 månader kostnadsfri hjälp att samla in kund- och branschinsikter samt formulera en strategi och plan för hur ni gör verklighet av er idé. En dedikerad och erfaren affärsrådgivare lotsar er med kompetent stöd hela vägen och ni blir en del av vårt nätverk som kan ge er en extra skjuts!

Bolla din idé Ansök direkt

Under din tid hos oss kommer du och ditt team jobba tight med våra kollegor i inkubatorn:

Alma Jönsson jobbar med hållbarhet för startups

Alma Jönsson
Hållbarhets- och communityansvarig

Att samla Gotlands drivna personer på en och samma plats skapar en fantastiskt inspirerande miljö. Du blir en del i vårt community, och har möjlighet att ta del av vårt nätverk med allt från experter och investerare till potentiella kunder och samarbetspartners, vilket är guld värt!

Jag uppskattar verkligen att jobba nära alla de drivna personer som blir antagna till SPG Startup. Det är väldigt inspirerande att få vara med och bidra med den kunskap och erfarenhet jag samlat på mig och på nära håll se hur de växer i takt med sin idé! 

Johan Andersson
Affärsrådgivare

Daniel Freeman
Affärsrådgivare

Du kommer att få tillgång till affärs- och branschexpertis samt träffa andra på samma resa. En bra möjlighet att dela kunskap och kontakter!

Om programmet

Under programmet anpassar vi upplägget och våra träffar utifrån dig och ditt team och hur långt ni har kommit med er idé. Du/ni träffar er affärsutvecklare en gång i veckan för genomgång, rådgivning och feedback. Utöver det har vi gemensamma träffar med alla bolag i programmen 1-2 gånger per månad, vilket ger bra förutsättningar för både kunskapsdelning och nätverkande. Resten är upp till dig!

Programmets olika delar:

  1. Kund- och omvärldsanalys
  2. Affärsmodell
  3. Mål- och handlingsplan
  4. Pitch

Efter att ha arbetat fram en hållbar affärsmodell i SPG Startup finns det möjlighet att ansöka om vidare stöd i SPG Summit-programmet. Läs mer här >

Stina Wernersson, Smakshare
SPG SumMIT

Det tar längre tid att bygga ut en bra produkt och lösa alla buggar som dyker upp än vad vi trodde. Jag är så tacksam för allt stöd som vi fått från Johan som är vår rådgivare. Han ställer bra frågor och hjälper oss ta bra strategiska beslut. Hans erfarenhet från tech och produktutveckling är guld värd för oss att lära oss utav.

Ansök idag!

Du behöver inte ha startat bolag eller ha ett färdigt team på plats, men vi vill att du har det som ambition. Självklart behandlas din ansökan med fullständig sekretess. Ansökningsformuläret tar ca 10 minuter att fylla i. 

Start: löpande
Plats: Visby och digitalt
Ansök senast: 20 dec
Pris: 0 kr

Är du osäker på om din idé uppfyller kriterierna? Boka ett möte med oss där du får chans att bolla din idé och prata igenom förutsättningarna.

Ansök direkt Bolla din idé