Nordic Fe:male Invest Summit 2023

Vilken energi vi har med oss från förra veckans Nordic Fe:male Invest Summit – ett event som kretsar kring inkludering och mångfald inom startup- och techvärlden i hela Norden. Detta nytänkande och omfamnande event anordnades av Minc och bjöd på en dag full av inspiration, kunskap och unika perspektiv. Här är en sammanfattning av vad vi fick ta del av:

Färg för mångfald och kreativitet

Vi startade dagen med uppmaningen att bära färg för att hylla mångfald och kreativitet. Ett starkt budskap som sätter tonen för evenemanget.

Inspirerande kvinnor tar plats

Medvetenheten om att endast 1% av riskkapitalet går till bolag grundade av kvinnor gör det ännu mer fantastiskt att se 11 otroligt inspirerande kvinnor på scenen. Deras proffsiga pitchar visade verkligen att det finns många lovande kvinnliga entreprenörer där ute som verkligen gör sina avtryck inom techvärlden!

Spännande resor och jämställdhet inom tech

Under dagen fick vi även ta del av spännande startup-resor och diskussioner om jämställdhet inom techbranschen. För att lansera jämställda produkter och tjänster är det är viktigt att skapa en inkluderande miljö där alla har lika möjligheter att blomstra.

Mindfulness för ett hållbart entreprenörskap

En viktig punkt som diskuterades var vikten av att inte bränna ut sig som grundare av en startup. Det handlar om att hitta balansen och inte pusha sig för hårt. Investera i din egen hälsa och välmående och se också till dem runt omkring dig. Låt oss stötta varandra, både grundare, affärsrådgivare och investorer.

Unpolished Stories

Ett unikt inslag var ”Unpolished Stories,” där tre kvinnor delade med sig av sina livserfarenheter och utmaningar. Livets prövningar är verkligen en del av resan och kan leda till oväntade möjligheter.

Vinnaren av pitch-tävlingen

Höjdpunkten på dagen var när Saayaa Sorrells-Weatherford vann 100 000 kronor för sin startup Emigreat. Emigreat förenklar den komplicerade juridiska processen inom immigrationssystemet och möjliggör ökad internationell arbetskraft. En riktigt inspirerande vinnare!

Vad tar vi med oss?

Efter denna spännande dag har vi en hel del att reflektera över:

– Siffrorna speglar inte verkligheten. Det finns många investeringsvärda, kvinnligt ägda bolag där ute. Det är dags att öppna ögonen och investera i kvinnors affärsidéer.

– Inkludering och mångfald sträcker sig över många områden, och det är dags att utmana fördomar och skapa en mer rättvis värld.

– Vi måste ta hand om oss själva och undvika att bränna ut oss. Det är viktigt att hitta balansen och prioritera hälsa.

– Motgångar är en del av livet, men de kan leda till något positivt. Vi bör inte vara rädda för att prata om våra misslyckanden.

– Nätverkande i inkluderande miljöer är fantastiskt och ger oss möjlighet att lära av varandra och skapa nya kontakter.

– Vårt engagemang i WiB Gotland är helt rätt väg att gå. Att samla kvinnor i inspirerande sammanhang ger så mycket och skapar positiva förändringar.

Sammanfattningsvis var Nordic Female Invest Summit en dag fylld med inspiration och insikter. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta för en mer inkluderande och mångfaldig techvärld och att dela med oss av våra egna framsteg. Tillsammans kan vi göra skillnad!