Innovationssystem Gotland – ett lyckat samverkansprojekt

Limber, Movitz och Lovisa

Nu avslutas Innovationssystem Gotland – ett lyckat samverkansprojekt mellan akademi, offentlig- och näringslivsfrämjande verksamhet.

I projektet Innovationssystem Gotland har medarbetare inom öns hälso- och sjukvård genom en ny arbetsmodell fått möjlighet att ta sina idéer vidare till att bli verksamhetsutveckling, forskningsförstudier eller innovationer. Modellen har fungerat som en pilot för forsknings- och innovationssamverkan mellan akademi, offentlig verksamhet och en del av det näringslivsfrämjande systemet på Gotland. Här kom vi på Science Park Gotland in i bilden, som en samverkanspartner som via vår inkubator fångade upp innovativa idéer från en målgrupp vi tidigare inte haft tillgång till. Flera idéer kom in, fyra gick vidare i processen att utveckla sin innovation och en idé har blivit ett företag, nämligen Limber som tagit fram en digital tjänst för fysioterapi. Idén kom från Lovisa Benneck som också är den som driver företaget vidare.
 

Jag var först in och anmälde mitt intresse, berättar Lovisa. Sen fick jag pitcha för Science Park Gotland (SPG) och blev antagen. Nu har jag varit kopplad till dem i två år, gått vidare i deras program och är nu utsläppt som alumni. Det innebär att jag ska stå på egna ben, men jag får fortfarande väldigt mycket hjälp av SPG. De är fantastiska. De har stöttat med hur man bygger upp ett företag, med vem, vad man behöver, ekonomisk support och väldigt mycket känslomässig support.

Läs artikeln om Lovisa och Limber här: https://gotland.se/117300

Läs artikeln om Innovationssystem Gotland här: https://gotland.se/innovationssystem