Karin Schlingmann ny projektutvecklare på Innovationsarenan

Vi är glada över att välkomna Karin Schlingmann till Innovationsarenan på Science Park Gotland, som ny projektutvecklare för Node Gotland. Karin har en gedigen bakgrund inom produktutveckling och digitalisering, där hon har arbetat både i Sverige och globalt.

Senast kommer Karin från det svenska techbolaget Einride, där hon fokuserade på hållbarhetsfrågor och arbetade för att elektrifiera tunga transporter för att minska klimatutsläppen inom transportsektorn.

Efter över tio år som sommargotlänning tog Karin och hennes familj steget och flyttade permanent till Gotland för tre år sedan. Tillsammans med sin man driver hon Villa Alskog, ett hotell med restaurang som har fokus på hållbarhet och lokala råvaror i säsong.

”Jag ser fram emot att hjälpa gotländska företagare ställa om och bidra till Gotlands gröna omställning. Med min bakgrund vurmar jag särskilt för gröna transporter och hållbar destinationsutveckling på Gotland. Jag hoppas och tror att min erfarenhet och passion för hållbarhet kommer att vara en stor tillgång för vårt team och våra projekt.”

Karin fick en rivstart hos oss på Science Park Gotland där hon under sina första två veckor deltog på konferenser både på Bornholm och på den lilla Italienska ön Pantelleria. Mer om det kommer!

Ta kontakt med Karin!

Karin Schlingmann
Projektutvecklare

karin.schlingmann@scienceparkgotland.se

Tel: 076-531 38 53