Välkommen Elisabeth Kalkhäll!

Elisabeth Kalkhäll

Säg hej till vår nya affärsrådgivare som föddes med massor av energi och har fullt av spännande erfarenheter i bagaget. Elisabeth är själv egenföretagare och stärker upp vårt team på halvtid, där hon ser fram emot att få bidra till att våra entreprenörer i inkubatorn utvecklas både som personer och som framgångsrika företagare. Här får vi lära känna henne lite bättre!

Först och främst, berätta lite om din bakgrund!

Jag är jur.kand. från Handelshögskolan i Göteborg med affärsjuridisk inriktning. I början av min karriär blev det både domstol och länsstyrelse under några år, innan jag började arbeta med affärsutveckling och framför allt nyföretagande tillsammans med affärsjuridik, vilket ger mig drygt 25 år som affärsrådgivare. Jag har även varit verksam som VD på olika företag under 11 år.  

Hur ser dina arbetsdagar ut?

Jag är egenföretagare och arbetar som konsult inom juridik, ledarskap och affärsrådgivning. Jag är även snart internationellt ICF-certifierad samtalscoach. Utöver detta så är jag verksam inom ett tiotal bolagsstyrelser, varav fyra som styrelseordförande.

 

Mina arbetsdagar är väldigt varierande, men jag får bidra med min kompetens för att få både personer och organisationer att växa och utvecklas. 

 

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag tränar väldigt mycket, framför allt löpning, och mitt mål att kunna springa riktigt långa ultralopp. Har inte nått dit än, men årets mål är att genomföra Gotland Ultra Marathon, 52 km, i oktober. På helger och semestern är det husbilen med min man som gäller både på Gotland och runt om i Europa. Går dessutom väldigt bra att kombinera med äventyrslöpning och nya spännande ställen att upptäcka på cykel eller till fots. 

Vad är det bästa med att starta eget och bygga bolag tycker du?

Att få se sin idé utvecklas och ta form. Att inse att det jag trodde på håller över tid och att det finns en marknad som är beredd att betala för mina tjänster eller produkter. Att bygga bolag handlar ju också om personerna som är verksamma inom bolaget. För mig är det viktigt med grundläggande värderingar om människors lika värde och då gäller det att rätt person finns på rätt plats för att kunna utvecklas till sin fulla potential.  

Vad ser du mest fram emot i din nya roll som affärsrådgivare hos oss? 

Att se hur våra entreprenörer utvecklas som personer under sin resa – från lite osäkra steg initialt till fullfjädrade entreprenörer med ett framgångsrikt företag. Och oavsett hur framgångsrika våra entreprenörer blir, så kommer var och en att utvecklas som personer under resan. Att starta företag leder oftast till en djupare förståelse för vem en är som person. 

 

Oavsett hur framgångsrika våra entreprenörer blir, så kommer var och en att utvecklas som personer under resan.

Du verkar ha mycket på gång och vara väldigt aktiv. Var samlar du kraft och energi?

Jag tror att jag helt enkelt föddes med mycket energi. Jag samlar kraften i min trädgård, i husbilen, i löpspåret, med en bra bok eller helt enkelt tillsammans med goda vänner över en middag, som jag för övrigt gärna lagar själv. 

Du är ju också med i styrelsen för Science Park Invest, berätta lite mer om det arbetet…

Ja, här har jag varit med under flera år både under tiden som bolaget ägdes av Almi och nu när det ägs av Science Park Gotland. Det var i min roll som VD på Almi, som jag initierade att bolaget såldes till Science Park Gotland. Det bästa med att vara verksam i denna styrelse är mötena med alla förväntansfulla och duktiga entreprenörer. Då är det härligt att kunna vara med och bidra genom att göra en liten insats genom våra investeringar i bolagen.  

Har du några tips till alla startups där ute som går i tankar på att söka investering?

Det gäller att vara väl förberedd inför pitchen, att tänkt igenom ”allt” inklusive vad det innebär att ta in riskkapital och på så sätt ge upp en del av bolaget. Dessutom är det nödvändigt med ett professionellt styrelsearbete, vilket kan vara helt avgörande för framgång vid uppbyggandet av bolaget. 

Tack Elisabeth och varmt välkommen till oss på Science Park Gotland – vi känner oss väldigt trygga med att låta våra bolag växa tillsammans med dig som affärsrådgivare!

 

Så här når du Elisabeth:

Elisabeth Kalkhäll

Elisabeth Kalkhäll
Affärsrådgivare

Elisabeth.kalkhall@scienceparkgotland.se

+46 (0)70–5 75 78 12