WiB-galan 2024: fokus på inkludering och jämställdhet

I början av 2023 anordnades den kvinnliga entreprenörsgalan WiB-galan för första gången. Den 19 februari är det dags igen. Under kvällen uppmärksammas och belönas framstående prestationer genom tre priser i kategorierna Årets Entreprenör, Årets Innovatör och Årets Framtidslöfte. Årets gala kommer dessutom att ta ytterligare steg för att inkludera och lyfta värdefulla arbeten genom att instifta priset Årets Manliga Jämställdhetskämpe.

Flera kända profiler tog plats i juryn för den nya kvinnliga entreprenörsgalan, WiB Galan 2023. I år hålls galan igen där nya namn tillkommit. Det handlar om bland andra Shori Zand från Avesina Investment och Sarah Persdotter från Fundforward. Galans syfte är att lyfta frågan om bristen på jämställdhet vad gäller hur riskkapital fördelas mellan kvinnor och män.

– Vi känner en djup tacksamhet över det engagemang och intresse som redan visats och jag ser med övertygelse att WiB Galan blir en beständig kraft för att stödja och främja kvinnors entreprenörskap. Det är genom dessa initiativ och engagerade deltagare som vi formar en framtid där kvinnor i affärsvärlden inte bara överlever, utan också blomstrar, säger Carolina Lahdo, initiativtagare till galan och grundare av WiB Network.

Det är nätverket Women in Business Network, WiB, som står bakom galan. Nätverket grundades 2020 för att samla kvinnliga entreprenörer. 2023 startades WiB Gotland – läs mer och gå med i vårt lokala nätverk med fokus på kvinnors entreprenörskap och investeringar.

Entreprenörsgalan tar plats på SPACE i Stockholm den 19 februari 2024 och beräknas besökas av 500 personer. Under föregående år uppmärksammades och belönades framstående prestationer genom tre priser i kategorierna Årets Entreprenör, Årets Innovatör och Årets Framtidslöfte. Årets gala kommer att ta ytterligare steg för att inkludera och lyfta värdefulla arbeten genom att instifta priset Årets Manliga Jämställdhetskämpe. Förutom den profilerade juryn kommer även Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff att finnas på plats, vi får njuta av en modevisning av Peter Englund. Galan leds av Carolina Lahdo tillsammans med profilen Ida Kjos.

– Det känns otroligt ärofyllt och hedrande att få leda denna viktiga gala tillsammans med Carolina. Jag ser fram emot att rikta ljus på problem som ska lösas och samtidigt få lyfta andra kvinnor och deras framgångar under kvällen, säger Ida Kjos

 

WiB-galan 2024

Datum: Måndag 19 februari

Tid: 19:00–21:30

Mer information & biljettbokning hittar du här >