Nu slår vi rekord – 10 miljoner till gotländska startups (och än är året inte slut!)

Årets första åtta månader har företagen som är antagna till SPG Summit-programmet sammanlagt attraherat 10 miljoner kronor i bidrag och investeringar.

Det är all-time-high på ett helt år – och än är 2021 långt ifrån slut.

Genom SPG Summit-programmet på Science Park Gotland får företag i tidig fas som utvecklar hållbara, innovativa och skalbara idéer stöd att växa snabbt och smart. De som är antagna till programmet idag utvecklar allt från avancerade tekniska lösningar och digitala tjänster, till innovativa produkter inom säkerhet, vattenrening och nya livsmedel.

10 miljoner kronor till företagen på ett år är all-time-high för Science Park Gotland, och än är ju året inte slut. Storleken på det attraherade kapitalet bevisar både att företagen har stor potential och ger dem praktiska förutsättningar att snabba på sin utveckling. Kanske är det till och med vitalt för att de överhuvudtaget ska kunna komma ut på marknaden.

Julius Bengtsson, verksamhetsledare Science Park Gotland:

”Att kunna attrahera kapital i tidig fas är oerhört viktigt för alla startups. Det betyder att de här företagen med spännande idéer kan utveckla sina produkter och tjänster för att snabbt komma ut på marknaden, börja sälja och skala upp.”

”För Gotland betyder de här 10 miljonerna att vi snabbare får ut nya hållbara produkter och tjänster på marknaden och dessutom generar sysselsättning till Gotland.

Och vem vet, vissa av de här företagen har all potential att på sikt till och med förändra världen.”

Julius Bengtsson
Julius Bengtsson, verksamhetsledare på Science Park Gotland

Se vilka företag som kommer förändra världen: