OS-medaljören Peder Fredricsons bolag investerar i gotländska Ryde Equestrian

Ryde_Bhoof_pressbilder_grupp

Sanna-Marie Pettersson, Ryde Equestrian, Patrik Lindberg, Ryde Equestrian, Karin Falkemo, Ryde Equestrian, Peder Fredricson, Bhoof, Christina Körmendi, Bhoof Antonia Novak, Bhoof

Ryde Equestrian är en gotländsk startup som stöttats av oss på Science Park Gotland både genom vårt inkubator-program och genom vårt helägda dotterbolag Science Park Invest. Nu är teamet nära lansering, och med hjälp av kapital från Bhoof – med Peder Fredricson som delägare – ska teamet accelerera sitt bolagsbyggande och fortsätta sin progressiva utveckling inom ridsporten.

Bhoof är ett nytt företag inom ridsporten som grundats på initiativ av ryttaren Peder Fredricson, som även är delägare tillsammans med bland andra Daniel Sachs, Charlotte Söderström och Catherine Ehrensvärd. Bhoof står för nytänkande, säkerhet och utveckling inom ridsporten med grundtanken att utveckling av ridsportutrustning ska gå hand i hand med prestationsförbättring och hästvälfärd inom ridsportens toppskikt.

– Bhoof är en möjlighet att göra mina insikter kring ridning, hästarna och utrustningen tillgängliga för andra som har ambitioner att bli bättre. Det hela grundar sig i min egna strävan att alltid utvecklas, där jag konstant justerar och utvecklar utrustningen och mitt eget arbetssätt med hästarna för att nå bättre resultat, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande.

Ryde_Bhoof_pressbilder_Peder_Fredricsson

OS-medaljören Peder Fredricsons bolag investerar i gotländska Ryde.

– Att Bhoof investerar i ny teknik går i linje med vår strategi att vara delaktiga i ridsportens utveckling, säger Christina B-A Körmendi, Managing Director, Bhoof AB.

Bhoof kommer att lanseras under Q1 2024 och ser investering i Ryde som ett led i sin innovationsstrategi.

Ryde Equestrian är ett svenskt företag specialiserat på innovation och produktutveckling inom ridsporten baserat på lång erfarenhet och djup kunskap inom ridsport. I slutet av november lanseras Ryde Adjustable, en stigbygel som redan innan introduktion skapat stor uppmärksamhet i ridsportskretsar, tack vare individuella inställningsmöjligheter och nyskapande säkerhetsfunktioner. Den har beskrivits som nästa steg i stigbygelns utveckling. 

– Vi känner att vi har mycket gemensamt med Bhoof, inte minst vår vision för att använda innovation för att hjälpa ridsporten in i framtiden, säger Karin Falkemo, VD för Ryde Equestrian.

När vi ser entusiasmen hos Peder Fredricson och andra toppryttare som testar våra produkter för första gången inser vi att vi är på rätt väg.

Mer läsning:

Breakit: OS-medaljören Peder Fredricson kliver in i horsetech-startupen Ryde Equestrian >
Tidningen Hästsport: Peder Fredricson investerar i ny säkerhetsstigbygel >
Helagotland.se: Världsstjärnan investerar i gotländska bolaget >
SPG: Karin Falkemo länsvinnare av SKAPA-priset med stigbygeln Ryde >
Ryde: Peder Fredricsons bolag Bhoof investerar i ridsportsinnovatören Ryde Equestrian >

 

Om Ryde Equestrian

Resan med Ryde startade för snart 10 år sedan när Sanna-Marie Pettersson berättade om sin vision av en ny sorts stigbygel för sin stallkompis Karin Falkemo. Efter att förgäves ha  letat efter ett bra alternativ insåg de att den ultimata stigbygeln inte existerade – de skulle bli tvungna att skapa den själva. 2019 blev de antagna till Science Park Gotlands Inkubatorprogram, och de blev tidigt en del i SPG Invests investeringsportfölj

Läs mer om Ryde och deras stigbygel Ryde Adjustable på www.ryde-equestrian.com/

En tanke om “OS-medaljören Peder Fredricsons bolag investerar i gotländska Ryde Equestrian

  1. Pingback: 2023: ett händelserikt år som skapat möjligheter - Science Park Gotland

Comments are closed.