RegionInvest Gotland och Almi Invest investerar i Maas-uppstickaren E-go

E-go Gotland

PRESSMEDDELANDE 20210631

RegionInvest Gotland investerar tillsammans med Almi Invest totalt 2,1 miljoner kronor i den gotländska mobilitetstjänsten E-go. Emissionen går till fortsatt utveckling och expansion för företaget som tillhandahåller en bildelningstjänst för elbilar på Gotland och i Jämtland.

En vanlig bil kostar att äga, inte bara i inköp utan även försäkring, drivmedel och service. E-go är ett flexibelt sätt där kunden har möjlighet att vid behov köra miljövänliga moderna elbilar genom en utvecklad delningstjänst.

Insikten att en vanlig personbil står parkerad hela 97% av sin livstid (enligt Anna Pernestål, trafikforskare på KTH) låg till grund för idén. Liknande Maas-lösningar (Mobility as a service) har exploderat på storstadsmarknaderna i olika former, men E-go har istället gått sin egen väg och satsat på etablering på landsbygdsregionerna med start på Gotland och i Jämtland. En lösning som gör att säsongerna smidigt kompletterar varandra och bilarna finns på den plats där de för tillfället kan nyttjas mest.

Genom tjänstens mobilapplikation hittar, bokar och betalar kunden en tillgänglig bil. Sedan är det bara att hämta och lämna den på närmsta tillgängliga hotspot, ofta centrala platser – exempelvis flyg- eller tågstationer, hotell och besöksmål.

Johan Granath, VD och grundare på E-go

E-go vill erbjuda ett mer hållbart resealternativ för alla på en plats. I stället för att fordon står still kan E-go nyttjas av alla som besöker, lever, verkar och bor på en ort. Vi är mycket glada för denna investering. Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och börja skala upp vår verksamhet. Planen är att etablera oss på nya geografiska platser och investera i försäljning och marknadsföring.

säger Johan Granath, VD och grundare på E-go

 

E-go – Caring is sharing!

E-go är en e-bildelningstjänst som erbjuder automatiserad uthyrning av fordon på kort och lång tid. I E-gos app bokas och genomförs hyra av fordon som kan nyttjas för enkel resa eller tur och retur till och från E-gos laddpunkter.

E-go har varit en del av inkubatorprogrammet SPG Summit på Science Park Gotland. 

www.e-go.se