Ryde

ryde-equestrian.com

Kontakt:

Ryde Adjustable – en svensk säkerhetsstigbygel som utmanar branschen

Det startade för mer än fem år sedan med en grupp rutinerade ryttare som förgäves letade efter en riktigt bra stigbygel. Snart insåg de att den ultimata stigbygeln inte existerade. De skulle bli tvungna att skapa den själva. Nu kommer resultatet: Ryde Adjustable, en stigbygel som hjälper hela ridsporten att utvecklas.

Den traditionella stigbygeln föddes före vår tideräkning. Den brukar betraktas som en av de största uppfinningarna genom tiderna. Dock har den sett relativt oförändrad ut under tusentals år. Fram tills nu, när det svenska företaget Ryde Equestrian släpper sin första produkt: Ryde Adjustable. En säkerhetsstigbygel med unika egenskaper.

– Grundtanken bakom Ryde Adjustable är det faktum att människan är utvecklad för att stå upp, inte för att sitta. Vi på Ryde har använt den här insikten för att skapa en stigbygel som låser upp den fulla potentialen hos ryttare, oavsett nivå, säger Karin Falkemo, VD på Ryde.

Fotplattan på Ryde Adjustable går att ställa in i tre olika riktningar för att du enkelt ska kunna justera den efter dina specifika förutsättningar. Genom att anpassa stigbygeln efter din kropp i stället för tvärtom kan du rida i balans vilket ökar säkerheten och underlättar kommunikationen mellan ryttare och häst dramatiskt. Det gör också att du inte behöver spänna dig för att hålla dig fast i sadeln och på så vis får bättre kontroll över hur din kropp reagerar på hästens rörelser.

 

Fotplattan är dessutom bredare, vilket ökar stabiliteten och gör att du inte längre behöver stå framme på de svaga tålederna med stigbygelns centrum framför dig. Plattans konkava utformning hjälper kroppen att instinktivt aktiveras på samma sätt som när du tar ett löpsteg. Inställningsmöjligheterna hos Ryde Adjustable hjälper ryttare att ta sig till nästa nivå, oavsett om målet är medaljer eller bara en starkare ridupplevelse.

En aspekt av Ryde Adjustable som har fått stor uppmärksamhet är den unika säkerhetsfunktionen som öppnar stigbygeln och låter ryttaren komma loss vid ett fall, oavsett vilket håll foten roterar åt. En kraftfull magnet håller stigbygelns yttersida på plats till dess den behöver lösa ut.

– Det är den unika kombinationen av aktiva och passiva säkerhetsfunktioner hos Ryde Adjustable som gör att vi vågar kalla den för den säkraste stigbygeln på marknaden, avslutar Karin Falkemo.

Ryde Adjustable kommer att lanseras formellt i samband med Stockholm Horse Show i december 2023, men har redan rönt en enormt stor uppmärksamhet i ridsportskretsar och en rad toppryttare har provat den. Den svenska säkerhetsstigbygeln går att beställa via hemsidan ryde-equestrian.com.

För mer information kontakta Karin Falkemo, VD för Ryde Equestrian på karin@ryde-equestrian.com eller 076-6164233.

Grundar-teamet består av Jennifer Norén, Karin Falkemo, Sanna-Marie Pettersson och Patrik Lindberg.

Mer läsning:

Karin Falkemo länsvinnare av SKAPA-priset med stigbygeln Ryde >

OS-medaljören Peder Fredricsons bolag investerar i Ryde >