DevStacks

Hemsida

www.devstacks.app

Nästa generations molnplattform

DevStacks är nästa generations molnplattform för programvaruutveckling inom utbildning och för företag. Tjänsten gör det enklare att skapa programvara utan att behöva en dyr dator – detta tack vare den egenutvecklade teknik som gör att DevStacks kan köras sömlöst på äldre och strömsnåla enheter. 

Du kan helt enkelt ansluta din telefon till en bildskärm och ett tangentbord, och vips så har du tillgång till verktyg av industristandard till en bråkdel av kostnaden.

Detta motverkar inte bara e-avfall, utan undanröjer även ekonomiska och tekniska hinder, vilket banar väg för en mer inkluderande bransch som överbryggar könsklyftan inom teknik och minskar den digitala klyftan bland studenter. 

Teamet

Marco Ciarrocca är född och uppvuxen i Milano, Italien, där han tog examen från Polytechnic University of Milano som datasystemingenjör. Han brinner för att tänja på gränserna för modern mjukvaruutveckling och tekniska lösningar till komplexa problem.

Marco, DevStacks

James Kerber växte upp i Bassano del Grappa, Italien, och flyttade till Gotland där hen avslutade sin utbildning i Game Design & Project Management vid Uppsala universitet Campus Gotland. James brinner för att skapa hållbara molnarkitekturer och leverera bekväma och inkluderande användarupplevelser.

James, DevStack

2020 startade Marco och James mekomi (en molnkonsultverksamhet) som banade väg mot deras resa med Science Park Gotland för att skapa DevStacks.

James Kerber länsvinnare av SKAPA Talang med sin innovation DevStacks

Med sin innovation hoppas länsvinnaren av SKAPA Talang på Gotland att kunna göra programmerarvärlden mer inkluderande och överbrygga klyftor.

Priset SKAPA Talang delas årligen ut till de innovatörer under 30 år som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Priset delas först ut på länsnivå, där alla vinnare får 10 000 kronor. Länsvinnarna har sedan chansen att vinna 150 000, 75 000 eller 25 000 kronor i riksfinalen. Bakom priset står stiftelsen SKAPA, som bildades år 1985 till minne av Alfred Nobel.

Juryns motivering:

Med fokus på inkludering, mångfald och innovation har vinnaren skapat något som i dag är både avancerat och dyrt, till något som är tillgängligt för alla. Genom en molnplattform kan nu även den mest resurskrävande programmeringen göras från vilken device som helst – var som helst. Detta innebär möjligheter på en global marknad och genom fortsatt dedikerat jobb satsar vinnaren på att produkten ska nå sin fulla potential för att nå ut brett, inte minst inom utbildnings- och affärssektorn. Vinnaren av årets SKAPA Talang är James Kerber med plattformen DevStacks som banar väg för en mer inkluderande bransch och överbryggar könsklyftan inom teknik och den digitala klyftan bland studenter.