Mat- och livsmedelsnäringarna är centrala i utvecklingen av Gotland. Det är en av öns prioriterade styrkeområden, och i regionens utvecklingsstrategi lyfts möjligheterna att skapa hållbara innovationer och utveckling inom just mat och livsmedel.

Strategins kärna är att de gotländska mat- och livsmedelsnäringarna, utifrån ett hållbarhetsperspektiv och genom samarbete, nytänkande och affärsmässighet, ska stimulera fler i Sverige och utomlands att köpa mat från Gotland. Strategins övergripande mål är att öka värdet av mat och livsmedel från Gotland. 

Vi stöttar utveckling inom mat och livsmedel på Gotland genom innovation och affärsutveckling

Som projektpartner är vi på Science Park Gotland med och bidrar till utvecklingen av mat- & livsmedelssatsningen på Gotland. Just nu pågår tre samverkansprojekt som alla i olika grad spänner över vår kärnverksamhet och expertis; innovation och affärsutveckling.

Genom kunskap, metodik och facilitering som genomsyras av innovation och kreativitet är vi med och stöttar utvecklingen av Gotland som en hållbar mat- och livsmedelsdestination.

Projekt

Aktuella projekt inom mat och livsmedel

OAS

Här modellerar vi fram ett inkubatorsprogram för regenerativ affärsutveckling som ska stärka mikro och små mat- och livsmedelsproducenter inom både primärproduktion och förädling.
 
Läs mer

Vardagsmat för många

I denna satsning strävar vi efter att utveckla nya samarbetsmodeller som främjar en klimatvänlig produktion från jord till bord.

Läs mer

Stärkt företagande inom mat och besöksnäring

Här görs en satsning på att stärka företagandet inom besöksnäring samt mat och livsmedel. SPGs roll innebär framför allt kompetensutveckling och stöd inom innovativa metoder.

Mer info kommer

NILLA

Projektet NILLA är en nationell satsning för innovationsstöd till livsmedelsföretag. Science Park Gotland medverkar tillsammans med landets övriga fem inkubatorer och science parks med livsmedelsfokus.

Läs mer
Aktuellt inom mat och livsmedel
Försäljningskanaler och marknad med Mylla.se, 30 jan

Hur når Mylla konsumenter genom direktförsäljning av mat och dryck på nätet - och vad [...]

SmakShare inleder samarbete med Coop

SPG-bolaget SmakShare inleder samarbete med Coop och Northfork. Tillsammans lanserar de en ny personlig matkasse [...]

Samverkan inom mat och livsmedel

Vi på Science Park Gotland stöttar utveckling inom mat och livsmedel på Gotland genom innovation [...]

Nytt samarbetsprojekt ska stärka de gotländska företagens förmåga att bidra positivt inom hållbarhet

Satsningen sätter igång i höst och är ett samarbete mellan Gotland Grönt Centrum, Gotlands Förenade [...]

SPG Invest stödjer Pettersson & Munthe AB:s innovativa expansion

I en tid då konsumenternas efterfrågan på hälsosamma och innovativa dryckesalternativ aldrig varit större, är [...]

Ta kontakt – vi kan göra skillnad!

DANIEL FREEMAN, Affärsrådgivare SPG

Daniel Freeman
Affärsrådgivare

daniel.freeman@scienceparkgotland.se

Tel: 073-544 24 66

Nora Olofsson, projektutvecklare Node Gotland

Nora Olofsson
Verksamhetsansvarig innovationsarenan

nora.olofsson@scienceparkgotland.se

Tel: 073-745 33 43