1. SPG Startup

Grunden till er affär är här!

Kom igång med en affärsidé i ett tidigt skede.

SPG Startup är programmet där du och ditt drivna team får stöd att lägga grunden till ett hållbart företag. En chans att snabbt och smart hitta era kunder, förstå vad de vill ha och vilken plats som finns att fylla på marknaden. Målet? Att genuina insikter ska hjälpa er att framåt kunna skapa storslagna affärer.

Vart ska ni?

Målet är att ni i slutet av programmet verifierat och formulerat en hållbar affärsmodell och en plan framåt för ert företag. I programmer lotsar vi er med kompetent stöd genom processen. Delarna ni kommer jobba med är:

  • Kund och omvärldsanalys
  • Hållbar affärsmodell
  • Koncept
  • Mål och aktivitetsplan
  • Pitch

Hur går det till?

Ta del av affärsrådgivning från en dedikerad affärsrådgivare som leder er genom programmet. Ni får tillgång till stödmaterial att arbeta med och nätverk som hjälper er framåt. 

Detaljerna

Programlängd: 

Upp till 6 månader (ofta snabbare än så)

För vilka? 

Engagerade team med tillväxtambitioner

Vad? 

Hjälp att jobba fram en första affärsmodell, koncept och pitch

Hur? 

Affärsrådgivning, stödmaterial och nätverk

Antagning: 

Löpande via ansökan här

Nästa steg

Efter SPG Startup finns chans att söka vidare till programmet SPG Summit där ni får fördjupad hjälp att finansiera, utveckla, lansera och sälja er produkt/tjänst. 

SPG Summit

Är Startup-programmet för oss?

Finns det potential i er affärsidé eller lösning så att den kan växa och utvecklas till något större?

Efter det första mötet med er gör vi en samlad bedömning där vi tittar på olika aspekter innan vi tar beslut om eventuell antagning. Detta så att vi kan säkerställa att vi är rätt plats för er att få hjälp, eller om det är någon annanstans ni kan få bättre stöd. 

Det vi tittar efter:

  • Finns det potential att kunna skala upp företaget i framtiden?
  • Finns det så kallad innovationshöjd i lösningen, erbjudandet eller affärsmodellen? Dvs. är det en ny idé eller ett nytt sätt att göra något på?
  • Kan er idé ha en positiv påverkan på målen i Agenda 2030?
  • Är ni ett engagerat team med kompetens och driv?
  • Håller ni till på, eller planerar att hålla till på Gotland?

Osäker? Bolla din idé med oss – boka ett kostnadsfritt möte!

Innovation behöver inte betyda att du tar fram en helt ny uppfinning eller patenterad lösning. Det kan istället vara att se på en befintlig affärsmodell med nya ögon.

Exempelvis att bryta normen att chips alltid behöver säljas i 200 grams-förpackningar i livsmedelsbutiker. Så ja, visst kan chips kan vara innovativa!

Läs om Ö-chips

Hur går det till?

1. Ansök

I ansökningsformuläret beskriver ni kort er idé, vilka ni är och hur långt ni kommit.

Om ni uppfyller de grundläggande kriterierna bokar vi in er att träffa en affärsrådgivare för ett första möte. Därefter gör vi en bedömning om vi rätt för varandra.

Stödet hos oss är kostnadsfritt och vi jobbar dedikerat med ett tydligt tillväxtfokus. Det behöver ni också göra!

2. Jobba på!

Är vi rätt plats för er blir ni antagna och det är dags att börja jobba! Affärsrådgivaren lotsar er genom startup-programmet där ni till att börja med lägger en stabil grund med en djuplodade kund- och omvärldsanalys genom intervjuer och skrivbordsundersökningar.

Under programtiden har ni tillgång till möten med er affärsrådgivare veckovis om 1,5 timme. Förutom konsultstöd får ni tillgång till upparbetat stödmaterial och ett stort nätverk för att kunna lägga grunden till er affär. 

3. Resultatet

Programtiden är maximalt sex månader men de flesta företag blir klara betydligt mycket snabbare än så. Vi förväntar oss att ni under programmet lägger tid och engagemang och driver utvecklingen av ert företag framåt.

Resultatet efter programmet bli en genomarbetad hållbar affärsplan, ett första koncept, en mål- och aktivitetsplan och en pitch. Vill ni jobba vidare och ta er affär till nästa steg finns nu chansen att söka vidare till SPG Summit-programmet.