Nytt pitchevent under Gotland Game Conference

Alma Jönsson jobbar med hållbarhet för startups
Gotland Game Conference (GGC) är ett årligt evenemang som arrangeras av institutionen för speldesign vid Uppsala universitet, Campus Gotland. Under tre dagar kan du på mässan på Donners Event i Visby träffa spelstudenterna och testspela deras spel samt ta del av engagerande samtal med spelutvecklare och designers från hela världen. Dessutom arrangeras för första gången ett pitchevent hos oss på Science Park Gotland, där utvalda studenter får pitcha för bransch, förläggare och investerare. 

Gotland Game Conferece går av stapeln 3-5 juni och är ett populärt inslag både bland studenter och branschen. Under hela eventet är en jury på plats. Juryn består av en rad olika personer från hela världen som ställer upp med sin tid och erfarenhet för att lyssna på studenternas presentationer, spela alla deras spel och dela ut priser för enastående prestationer. Varje medlem bidrar med sin egen expertis och delar med sig av sina insikter och erfarenheter direkt till studenterna.

Det här är ett utmärkt sätt för spelföretag att stödja högre utbildning och scouta talanger innan någon annan får chansen. År 2023 fanns 33 spelindustriorganisationer representerade i juryn, till exempel Paradox, EA, Might & Delight, Hazelight och många fler.

Pitchevent hos Science Park Gotland 4 juni

De studenter som kommit lite längre med sina spel och har färdiga demos har förutom att delta på mässan under GGC även fått chans att söka till att få pitcha den 4 juni. 3-4 bolag väljs ut, och de får visa upp sina spel i pitch-form för industrin/förläggare som är på plats under mässan, samt delar av investerarnätverket på Gotland, teamet på SPG, representanter från det företagsfrämjande systemet och allmänheten. Dessutom har vi en expertpanel som ger värdefull feedback på varje pitch. 

Varmt välkommen att delta genom att kontakta Alma.jonsson@scienceparkgotland.se

Vill du veta mer? Ta kontakt!

ALMA JÖNSSON, Hållbarhets- och communityansvarig på Science Park Gotland

Alma Jönsson
Projektledare

alma.jonsson@scienceparkgotland.se

Tel: 076-870 71 96