Science Park Gotland söker driven verksamhetsledare

rekrytering verksamhetsledare

Det här är rollen för dig som lockas av att få skapa och forma en verksamhet, som gillar att kunna påverka och förändra inom ett område du verkligen brinner för – det gotländska innovationssystemet!

Science Park Gotland har gjort en förflyttning de senaste åren och med dig som ledare vill vi ta verksamheten till nästa steg!

Om oss

Science Park Gotland är platsen där hållbara affärer växer. Dels genom företagsinkubatorn där startups gör verklighet av sina affärsidéer, dels genom projekt som bidrar till hållbar utveckling och Gotlands klimatomställning. Investeringar i gotländska företag i olika skeden sker dessutom genom dotterbolaget Science Park Gotland Invest AB.

Science Park Gotland är en ideell förening och har ett nära samarbete med medlemmarna Region Gotland, Uppsala universitet och Almi Företagspartner Gotland. 

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med medarbetare och styrelse vidareutvecklar du vision, strategi och övergripande mål för verksamheten och arbetar för att öka kunskapen om verksamheten i omgivningen, både regionalt och nationellt. Du förväntas leda, styra och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål och ansvarar för budget och resultat samt sju drivna och engagerade medarbetare. 

Operativt kommer du leda det dagliga arbetet samt pågående projekt och vid behov stötta inom samtliga delar av verksamheten. Du representerar Science Park Gotland i regionala och nationella sammanhang så som samverkan med andra Science Parks och gentemot intressenter och målgrupper regionalt. Du leder även arbetet i det helägda riskkapitalbolaget Science Park Gotland Invest AB och rapporterar till styrelse och verkställer styrelsens beslut.

Din profil

För att trivas hos oss behöver du tycka om ett högt tempo med varierande uppgifter. Vi tror att du är en kreativ, pragmatisk och relationsbyggande problemlösare, med ett stort närverk, som trivs och känner dig trygg i en dynamisk och snabbföränderlig vardag. Vi ser gärna att du som söker uppfyller flera av önskemålen nedan:

  • relevant akademisk utbildning
  • ledarskapserfarenhet och förmåga att på ett tydligt sätt vägleda, kommunicera och engagera
  • erfarenhet av affärsutveckling och projektutveckling
  • intresse för, och erfarenhet av innovation och entreprenörskap
  • trivs i miljöer där du själv skapar en stor del av innehållet
  • erfarenhet inom klimat- och energiomställningen
  • lagspelare med god samarbetsförmåga som kan hantera många kontaktytor och intressenter på flera olika nivåer
  • förståelse för hur akademi, regional-och näringsverksamheter kan samverka för att bidra till regional utveckling

Science Park Gotlands kontor ligger centralt i Visby med god tillgång till kommunikationer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Science Park Gotland med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 eller lena.johansson@skill.se. 

Du ansöker genom att registrera CV och personligt brev på www.skill.se.
Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 2022-10-16.

Välkommen med din ansökan