Mat- och livsmedelsnäringarna är centrala i utvecklingen av Gotland. Det är en av öns prioriterade styrkeområden, och i regionens utvecklingsstrategi lyfts möjligheterna att skapa hållbara innovationer och utveckling inom just mat och livsmedel.
Strategins kärna är att de gotländska mat- och livsmedelsnäringarna, utifrån ett hållbarhetsperspektiv och genom samarbete, nytänkande och affärsmässighet, ska stimulera fler i Sverige och utomlands att köpa mat från Gotland. Strategins övergripande mål är att öka värdet av mat och livsmedel från Gotland.
Vi stöttar utveckling inom mat och livsmedel på Gotland genom innovation och affärsutveckling
Som projektpartner är vi på Science Park Gotland med och bidrar till utvecklingen av mat- & livsmedelssatsningen på Gotland. Just nu pågår tre samverkansprojekt som alla i olika grad spänner över vår kärnverksamhet och expertis; innovation och affärsutveckling.
Genom kunskap, metodik och facilitering som genomsyras av innovation och kreativitet är vi med och stöttar utvecklingen av Gotland som en hållbar mat- och livsmedelsdestination.
Projekt
Aktuella projekt inom mat och livsmedel
OAS
Vardagsmat för många
I denna satsning strävar vi efter att utveckla nya samarbetsmodeller som främjar en klimatvänlig produktion från jord till bord.
Stärkt företagande inom mat och besöksnäring
I detta projekt görs en satsning på att stärka företagandet inom besöksnäring samt mat och livsmedel. SPGs roll innebär framför allt kompetensutveckling och stöd inom innovativa metoder.
Mer info kommerTa kontakt – vi kan göra skillnad!
Nora Olofsson
Verksamhetsansvarig innovationsarenan
nora.olofsson@scienceparkgotland.se
Tel: 073-745 33 43